Mellnagyobbítás

Mellnagyobbítás szilikon protézisek beültetésével. Különböző implantátumokkal más végső formára számíthatunk.
Hogyan válasszunk a mellprotézisek közül? Nem az olcsó műtét kerül a legkevesebbe hosszú távon!
Óvakodjunk az olcsó implantátumoktól!

Mellnagyobbítás

A művészek a női test ábrázolásakor kiemelkedő jelentőséget tulajdonítanak a szép melleknek, s ez nem véletlen. A formás kebleknek kétségtelenül fontos szerepe van a nemi vonzás felkeltésében és a nemi öntudat fenntartásában egyaránt.
Sok nőnek okoz problémát, hogy mellei kisebbek az általában elfogadott méretnél. Ilyenkor a mellnagyobbítás vágya hamar megfogalmazódik a hölgyekben. Milyen módon nagyobbítsuk mellünket?
A természetes mellnagyobbítás ritkán hoz bármi eredményt. Persze az is lehet, hogy a plasztikai sebész csak azokkal találkozik akiknél más mell nagyobbító módszer eredménytelen volt.
A hormonális és gyógyszeres mellnagyobbítás hatásos lehet egy időre, de a gyógyszer mellékhatások miatt nem tanácsolható ezek hosszabb időtartamú szedése. A gyógyszer abbahagyása után pedig az időleges eredmény is teljesen eltűnik.

Meg lehet még említeni a vákumos mellnagyobbítás módszerét (Brava - Vacuum Bra), ami kétségtelenül adhat eredményt, de számottevő méretű mellnagyobbítás és enyhe formai korrekció 4-6 hónap alatt érhető érhető el vele.
Kipróbálási időszakban van a saját zsírral és őssejtek átültetésével történő mellnagyobbítás.

Mellnagyobbítás szilikon implantátumok beültetésével.

Az emlők méretének jelentős növelése (augmentáció) mellimplantatumok beültetésével lehetséges. Hazánkban is egyre gyakrabban kerül sor erre a műtétre, becslések szerint 4-5000 mellnagyobbítás történik évente. A protézisek teljes választéka rendelkezésre áll. A protézis típusának, formájának és méretének pontos kiválasztása a műtét előtti vizit egyik lényeges feladata. Sajnos megfelelő magyar gyártmányú protézis nem áll rendelkezésre. Viszont a legjobb minőségű, teljesen biztonságos protézisek minden fajtája beszerezhető hazánkban is. Választhat a páciens sima vagy texturált felszínű, sóoldat vagy szilikon gél tartalmú protézisek közül. Különböző implantátumok beültetésével más végső formára számíthatunk. Ma a legjobb minőségnek a "koheziv géllel" töltött protézisek tekinthetők. A legnagyobb formaválasztékot az anatómiai formákhoz pontosabban illeszthető "matrix" rendszer adja. Bizonyított, hogy a szilikon implantátum beültetésnek (a média hírekkel ellentétben) immunológiai vagy rákkeltő hatása nincsen. Tapintata tökéletesen élethű. Az ajánlott "CE minősítésű" nyugati protézisek párja kb. 190-380 ezer forint között van. Az olcsó távol-keleti vagy bizonytalan minőségű anyagoktól óvakodjunk!
Az implantátumok beültetése az emlő mirigyállománya alá, vagy még mélyebben a mellizomzat alá történhet. A műtét a mirigyállományt nem károsítja, szinte nem is érinti. Emlőprotézis behelyezése után még szoptatás is lehetséges.
A páciens dönthet a piciny műtéti metszés helyéről. Leggyakrabban a mell alatti redőbe rejtjük a 4 - 5 cm-es metszésvonalat. De elvégezhető a műtét a bimbóudvar területéről vagy a hónalji redőből is.
A protézis behelyezését altatásban végezzük. A műtét után általában egy nap intézeti megfigyelés szükséges.

A mellek nem csak öröklött tulajdonságok miatt lehetnek kisebbek.
Többszöri szoptatás után gyakori, hogy a mellmirigy állománya elsorvad, a mell lóg és petyhüdté válik és a mirigy térfogata nem elégséges egy szép forma kialakításához.
Ilyenkor is segítség lehet a szilikon mellprotézis beültetése.

Kapcsolódó képek

Mellnagyobbítás2

Szülés előtt, kicsi feszes mell

Mellnagyobbítás 2u

FF 350 (matrix kohezive gel)

Mell nagyobbítás 2

Vékony alkat, szülés után kevés mirigy maradt

Mell nagyobbítás 2u

Mérsékelt nagyobbítás kerek MLP 230 implantatummal is természetes hatású

Mellnagyobbítás1

Közepes alkat

Mellnagyobbítás 1u

Kerek, magas profilú implantatum feltűnő formát eredményez

Kapcsolódó tartalmak

Természetes mell forma

Természetes mell forma

Mellnagyobbítás előtt fontos tisztázni, milyen formát szeretnénk elérni. Feltűnő vagy természetes legyen? Sokan a telten domborodó dekoltázs érdekében szeretnének túlzottan felemelt mellformát.
Mások a fotómodellek és a Playboy túlzottan kerekre nagyobbított feltűnő formáját értik a "természetes" alatt.

Szilikon implantatumok

Szilikon implantatumok

A szilikon implantatumok minden típusa elérhető hazánkban.
Ezen az oldalon részletesen olvashat, hogy mi alapján célszerű választani a különböző árfekvésű szilikon protézisek közül.
Figyelem! Biztos, hogy nem a legolcsóbb implantatum kerül legkevesebbe hosszú távon.

Kohézív gél szilikon

Kohézív gél szilikon

A kohézív gél szilikon implantátumok tekinthetők a legmodernebb gyártmányoknak. Ezek az mell implantátumok biztonságosak, még a tok sérülése esetén sem folynak szét a szövetek közé. Jelentős előny az is, hogy formájukat nyomás után visszanyerik, hosszabb időre biztosítják a tervezett mellforma megmaradását.

Mellnagyobbítás veszélyek

Mellnagyobbítás veszélyek

Minden műtétnek van szövődmény kockázata. A szilikon implantátum beültetés legfontosabb kockázata a tokzsugorodás.

Saját zsír átültetés

Saját zsír átültetés

Zsírszívással történt zsírlevétel után speciális szeparálással szétválaszthatók a sérült és az életképes zsírsejtek. A saját zsírsejteket visszatölthetjük mellnagyobbítás vagy arc fiatalítás elérésére.

Mellnagyobbítás őssejtekkel

Mellnagyobbítás őssejtekkel

Klinikai kísérletes stádiumban van a saját zsírszövet és benne a felnőttkori őssejtek átültetésével történő mellnagyobbítás. A kívánt eredményhez több műtét szükséges. Az új eljárás nem jelenti azt, hogy nem kell többé szilikon implantátum !