Vádli plasztika

A vádli plasztika a leghatásosabb plasztikai beavatkozás a női láb és lábszár formálására

Vádli plasztika, a női láb formálása

Sok férfi először a hölgyek lábát és vádliját nézi meg.
Az sem véletlen, hogy a szép női láb sok hirdetés szemet vonzó jelképe is. 
A lábszár több irányú formázása lehetséges, ezeket összefoglalóan  vádli plasztika témakörben szoktuk említeni. Részletesebb lehetőségek a  lábszár plasztikai formázására :

Zsírszívás, zsírleszívás,
Vastag térd és boka esetén  a lábszár formázásához vékony kanüllel végzett zsírszívással kitúnő eredmények érhetők el. A műtétet megelőzően komputeres tervezés javasolt a pontos forma kialakításának megítéléséhez. A lábszár és boka formázása az egyik legnagyobb plasztikai sebészeti gyakorlatot igénylő beavatkozás, kevés plasztikai sebész vállalja, speciális képzettséget igényel a plasztikai sebészeten belül is. A legkisebb túlszívás maradandó behúzódást és esetleg többszöri nehezen helyrehozható behúzódást okozhat. Csak ezen a területen gyakorlott  plasztikai sebésszel végeztessünk lábszár formáló zsírszívást!

Zsír feltöltés, saját zsír átültetés,
A zsírszívással eltávolított zsírsejtek speciális preparálás után felhasználhatók a vádli középső részének erősítésére, töltésére. Abban az esetben javasolható a saját zsír átültetés, ha egyébként is szükséges a test más területén zsírszívást végezni alakformálásra és emellett a vádli vastagítás igénye is felmerült.
Gyakran alkalmazzuk még a saját zsír  feltöltést korábban (főleg más centrumban ) beültetett vádli erősítő szilikon implantatumok kiegészítő korrekciójára.
Javítható ezzel a módszerrel a szilikon implantatumok látható, esetleg zavaró széli kontúrvonalai is.

Vádli implantatum beültetés
A szilikon implantatum beültetés az egyik leggyakoribb lábszár formázó eljárás.
A térdhajlatba rejtett kis metszésvonalból a vádli szükséges vastagításának megfelelő méretű és formájú szilikon implantatumot helyezünk a lábszárizmok fascia rétege alá.
Megfelelő gyakorlattal természetes hatás érhető el. szilikon implantatummal történt vádli vastagítással is.

A műtét kulcsa a jól választott implantatum méret és forma, valamint az implantatum pontos helyzetben való rögzítése.A műtét követően kompressziős harisnya viselése javasolt 3 hétig.
6 hét után minden sporttevékenység is megengedhető.

Vádli vastagítás Macrolane injekcióval
Macrolane:
injekcióval adható felszívódó hyluronsav, melyet a számos helyen alkalmazunk szövet feltöltésre.
A hígabb hyaluronsavat az ajak, arc ráncainak feltöltésére igen gyakran alkalmazzuk.
Vádli feltöltésre kifejezetten erre készített viszkózusabb készítmény javasolható (VFR 30). Ugyanez a készítmény injekciós mellnagyobbításra is használatos.
Annak ajánlható aki ki akarja próbálni a vádli formázás eredményességét de félelme van  a véglegesen megmaradó anyagok használatával. A Macrolane felezési ideje 1 év.
2 év alatt fokozatosan teljesen felszívódik és nyomtalanul, spontán lebomlik a a beadott területről. Utána bármely végleges anyag használata lehetséges a kívánalomnak megfelelően.