Zsírszívás

A zsírleszívást egész testre kiterjedő nagy területen, fogyókúra helyett nem alkalmazzuk! Kisebb területek kontúrjának korrekciójára igazán hatásos.
A zsírszívás eredménye tartós, mert eltávolítjuk a zsírsejteket is. Ezek a sejtek használhatók saját anyagú feltöltésre a test más részein.

Nyugati országokban a leggyakrabban alkalmazott plasztikai eljárás, melynek egyszerűsége csak látszólagos. Minden tekintetben megfelel egy közepes nagyságrendű műtétnek.
A zsírleszívást egész testre kiterjedő nagy területen, fogyókúra helyett nem alkalmazzuk!
Nemzetközileg elfogadott vélemény, hogy egyszerre több, mint három liter zsír leszívása nem ajánlatos, mert könnyen az egészséget veszélyeztető szövődményekhez vezethet.

Kisebb területek kontúrjának korrekciójára igazán hatásos a módszer. Főleg az alhas, a csípő, a tomportáj, a derék és a comb egy-egy területén érhetünk el látványos eredményeket.
A fogyókúra után körülhatárolt területen még mindig elődomborodó zsír eltávolítása is sikeres lehet. A műtéti terhelés és kockázat valójában nem a leszívott zsír mennyiségével, hanem az egyszerre operált testfelület méretével arányos.
A zsírszívás ideális esetben elvégezhető ambuláns beavatkozásként helyi érzéstelenítésben. A műtétet igen kicsiny (1 cm-es) rejtett metszésből operáljuk. Az adott testtájon rugalmas testszorító viselése javasolt a műtét után néhány hétig.
Eredménye tartós, mivel a szívással a zsírsejteket is eltávolítjuk az érintett területről. Még jelentős hízás esetén is megmaradnak a kialakított testarányok, vagyis a kezelt területen nincs túlhízás.

Az ultrahangos zsírszívás az utóbbi évek során került bevezetésre hazánkban. Nem az ultrahang vizsgálathoz hasonló módon történik a zsírszívás! A páciens szempontjából hasonló műtétet végzünk, mint a standard zsírszívás során. Ez az eszköz a sebész számára fizikailag könnyebbé teszi a beavatkozást. Emiatt finomabb, egyenletesebb felszínt és végeredményt tudunk vele elérni, és érzékenyebb területek formázására is sor kerülhet. Ma már a boka, térd, lábszár, toka átformálása is rutin beavatkozásaink közé tartozik.

Egy példa arra, hogyan segítette a tompor, a fenék és a comb területének zsírszívása a fogyókúrát.

Zsírszívás után a sejtek megfelelő kezelésével a saját zsír felhasználható a test más területein saját zsír feltöltésre, saját zsír átültetésre.
A saját zsírszövetből felnőttkori őssejtek is szeparálhatők nagy számban. Ezek felhasználása is széleskörű lesz a jövőben.