férfi

Keresés eredménye erre: ' férfi '

6 találat erre: ' férfi '

Gynecomastia (férfi mell)

.. férfi mell nőies jellegű megnagyobbodása.
A férfi ..

Macrolane mellnagyobbítás

.. Férfiak, body builderek  kiegészítő test alakítása

Tranzsvesztita férfi ..

Mellplasztika

.. férfi ..

Mellplasztika érdekességek

.. férfi külalaktól való eltérés miatt valakit "kórosnak" nyilvánítson a tudomány. Robert Edgerton 1964-ben az American Anthropologistban közzétett szakmunkája szerint a lakosság 2-3 ezreléke születik vegyes neműnek (mindkét nemre utaló testi jellegekkel), és a legtöbb kultúra a mai napig "orvosolni" próbálja a jelenséget.


Robert Graves "Görög mítoszok"
könyvében Hermaphroditusz isten kétnemű lény. A klasszicisták szerint olyan dalia volt mint apja, és olyan csábos, mint anyja. Az ember úgy vélné a mítoszi példakép csodálatra ösztönözné a görögöket vegyes nemű csecsemôk iránt. Szó sincs róla, születésnél meggyilkolták őket akár a rómaiak. A középkorban sem hozott sokkal nagyobb toleranciát: Paolo Zacchia, 1653-as Questionum medico-legaliumában "veszélyes, baljós szörnyeknek" nevezi a hermafroditákat. A vegyes neműeket vagy máglyára vetették, vagy furcsa nemi szervüket (törpényi hímvesszőjüket, vagy megnagyobbodott szeméremajkukat) levágták. Hasonló "gyógymódot" rónak ki rájuk a jelen kor orvosai is, többnyire egyszerűen nővé operálják őket. Ez gyakran vezetett tragédiához mikor az újsütetű "nô" nem mindig érezte magát nőnek.

A délnyugat amerikai navajo indiánok (akár a cheyennek, tahitiak és a lakoták) nem vetik meg a vegyes nemű embereket. A navajok külön szeretettel bánnak velük, mert úgy tartják a "nadle ember" vagyont és áldást hoz a közösségnek. Gyakran a család fejévé avatják, mert szerintük mindkét nem jó képességeit nyújtani tudja. Gyógyító hatalmúnak tartják és ő közvetít férfi ..