implantatumok

Keresés eredménye erre: ' implantatumok '

12 találat erre: ' implantatumok '

Kohézív gél szilikon

.. implantatumok után ma a kohézív gél implantatumokat javasoljuk elsődlegesen.

Kohéziv gél szilikon implantatum

A kohézív gél szilikon implantatum ma a legmodernebb gyártmánynak tekinthető. Ez a mell implantátum biztonságosabb, szilikon gél tartalmuk olyan mint a kocsonya. Még a tok sérülése esetén sem folyik szét a szövetek közé. Jelentős előny az is, hogy formájukat nyomás után visszanyerik, hosszabb időre biztosítják a tervezett mellforma megmaradását.

A formatartó, koheziv gél használatával nemcsak kerek, hanem csepp alakú illetve a mellkas és a mell formájához legpontosabban alkalmazkodó implantatum formákat lehet létrehozni.

A legnagyobb formaválasztékot az Allergan  implantatumok ..

Macrolane mellnagyobbítás

.. implantatumok ..

Mellnagyobbítás

.. implantatumok">mellimplantatumok ..

Mellnagyobbítás könyv

.. implantatumok ..

Mellnagyobbítás őssejtekkel

.. implantatumok ..

Mellnagyobbítás veszélyek

.. implantatumok kapszularis kontraktura kockázata kisebb.
A polyuretán implantatumok használata esetén a legkisebb ennek a kockázata, viszont a polyuretán implantatumok ..

Mellplasztika világrekord

.. implantatumok használata szükséges (az implantatum külső fala félig áteresztő, belül pedig nagy ozmolaritású oldattal töltik fel), melyek folyamatosan növekednek a beültetés után, magukba szívják és megkötik a folyadékot a környező szövetekből.
Kifejezetten olyan páciensek részére gyártják csak egyedileg ezeket az implantatumokat akik hatalmas méretű melleket akarnak. Ezeknek az implantatumok ..

Szilikon implantatum MRI vizsgálata

.. implantatumok cseréje minden esetben javasolt 10-15 év után. Egyes esetekben a beültetett implantaumok fala a számítottnál hamarabb "öregszik" és a benne lévő szilikon gél ilyen esetekben kiáramlik a környezetbe. Az implantatumokból kiáramló szilikon gél hosszabb idő után elvándorolhat a test más területére.

Téves rutin még orvosok körében is, hogy a beültetett emlő implantatumok állapotának megitélésére vagy sérülésének gyanúja esetén ultrahang (UH) vizsgálattal megfelelő választ tudunk kapni erre. Sem az ultrahang, sem a mammográphia nem ad megfelelő vizsgálati eredményt a szilikon implantatumok állapotának megítélésére.
A régebben beültetett szilikon implantatumok legjobb vizsgáló módszere az MRI.
Olyan mértékben előnyös az MRI vizsgálat, hogy amerikában MRI szűrő vizsgálat bevezetését javasolja az FDA a szilikon implantatumok folyamatos utánkövetésére.

FDA vizsgálat

FDA  javaslat MRI vizsgálatra ( kérdés-válasz : 11 és 14 pont)


Az MRI vizsgálat kimutatja a folyékony szilikon gél szivárgását is. Ezzel választ kapunk, hogy a régebbi szilikon implantatumot ki kell cserélni, vagy még maradhat benn.
A régebbi folyékony gél implantatumoknak nagyobb, a modern kohéziv gél implantatumoknak lényegesen kisebb a gél szivárgás kockázata.
A régebbi (4-5 évet meghaladó) emlőimplantatum beültetés után az implantatumok MRI vizsgálata javasolt

Sok páciens fél a zárt MRI vizsgálattól, mert bezártsági félelme van a szűk vizsgáló csőben.
Szegeden nyitott MRI-ben is elvégezheti az implantatumok MRI vizsgálatát.
Szegeden elérhető áron megvalósítottuk az implantatumok MRI ellenőrzési lehetőségét .
Az emlő implantatum MRI vizsgálat költsége mindössze 20 ezer Ft !
Szent Gellért Magánklinika MRI vizsgálat
Nyitott MRI vizsgálatra bejelentkezés (06 20/ 57 33 333 )

 

A témához kapcsolódó további információk:

A szilikon gél implantatumok használata az USA-ban korábban nem volt engedélyezve.
A szilikon implantatumok részletes adatgyűjtése után használatuk ismét engedélyezett.
FDA silicon gel implant approvals 2006

FDA MRI vizsgálat a szilikon implantatumok ruptúrájára (2002)

Az MRI vizsgálatok fontossága elsőrendű a szilikon implantatumok ..

Szilikon implantatumok

.. implantatumok ( mellimplantatum ) minden típusa elérhető hazánkban.
Egyes plasztikai centrumok ingyen implantatummal kecsegtetik leendő pácienseiket.
Figyelem !
Az implantatum minősége meghatározó a mellplasztika hosszútávú eredményében.
Biztos, hogy nem az olcsó, gyenge minőségű implantatum kerül kevesebbe hosszú távon. Ne válasszon olcsó, rossz minőségű implantatumot !


Ezen az oldalon részletesen olvashat, hogy mi alapján célszerű választani a különböző árfekvésű szilikon protézisek közül.
Nem biztos, hogy a legolcsóbb kerül legkevesebbe hosszú távon!  Az olcsóbb, folyékony géllel töltött szilikon implantatumok rendszeres ellenőrző vizsgálata és időnként műtéti cseréje is szükséges.

Folyékony szilikonnal töltött implantatumok:
A folyékony szilikon olyan állagú, mint a hajzselé. Régebben minden implantatum folyékony szilikonnal volt töltve. Tapintatuk nagyon természetes, de a szilikon implantatum külső burka gyakran sérült vagy áteresztett. A folyékony szilikon ilyen esetekben szétáramolhatott a testben és távolabbi helyken is összegyűlhetett. Leggyakrabban a hónalji nyirokcsomókban észleltek szilikon felszaporodást a nyirokcsomók tapintható megkeményedését észlelték. A folyékony szilikonnal töltött implantatumok ellenőrzése javasolt évente és cseréje javasolt 10 év után.

Kohézív géllel töltött szilikon protézisek:
Az utóbbi évtizedben kohéziv géllel töltött implantatumok is elérhetőek. A kohézív gél állaga olyan mint a kocsonya. A külső burok sérülése esetén sem áramlik szét a testben a szilikon zselé. A kohézív gél implantatumok különböző keménységben kaphatók. A lágyabb gél tapintata természetesebb, viszont jobban átlátszik a mell felső részén esetleg bizonyos testhelyzetekben a gyűrődése, ha nagyon vékony felette a bőr és a mell állomány.
A keményebb kohézív gél sokkal jobban tartja a formáját. Kevesebb "wrinkling" szövődménye van.

Csepp alakú (anatómiai formájú)  implantatumok.
Említettük, hogy a  kohézív gél olyan mint a kocsonya. Formázható, nemcsak kerek, hanem csepp alakú formák is gyárthatók belőle.
A kerek implantatumokkal a mell felső pólusa kidomborodó, kissé feltűnőbb formát ad.
A csepp alakú forma számos esetben sokkal természetesebb végeredményt eredményezhet .
A viziten részletesen érdemes megbeszélni orvosával, hogy milyen formát szeretne elérni és aszerint tanácsos implantatumot választani.

Hazánkban a csepp alakú anatomiai implantatumokkal  elérhető természetes eredményekről tankönyvet írtak a legnagyobb tapasztalatú sebészek.

FDA Silicone Gel Implant Approvals (2006)

 

A polyuretán implantatumok

Egyes gyártók a koheziv szilikon gél implantatumok külső feszínét polyuretan szivacsos jellegű, vékony réteggel vonják be. (www.silimed.hu)
Ez a bevonat a környező szövetek nagyon szoros benövését teszi lehetővé.
A tokzsugorodás (capsularis contractura) szövődménye bizonyítottan kisebb a polyuretan bevonattal ellátott implantatumok használata esetén.
Mégsem ezt használjuk elsődlegesen, mert a szoros szöveti benövés miatt ezeknek az implantatumoknak az eltávolítása lényegesen nehezebb műtéttel járhat.
Viszont kifejezetten javasolható implantatumok ..

Vádli plasztika

.. implantatumok kiegészítő korrekciójára.
Javítható ezzel a módszerrel a szilikon implantatumok ..